Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, anunţă că termenul de finalizare pentru inelul sudic al Centurii ocolitoare a municipiului Bucureşti este anul 2023, dar că una dintre firmele care lucrează acolo a promis că va termina un tronson înainte de finalul anului viitor. Pe inelul din nordul Capitalei se va circula în 2024, potrivit News.

Centura CapitaleiFoto: Construim Romania

”Avem lucrări ample, pentru prima dată poate după Revoluţie. Adică avem această autostradă A 0, al doilea ring, în care avem contracte semnate full pe sud, pe semicercul sudic, pe două treimi din semicercul sudic se şi lucrează cu o firmă turcă. În sud, în 2023 va fi gata, dar firma mi-a promis că ar vrea să dea la sfârşitul anului viitor, adică 2022, un sector destul de lung între DN6, ăsta-i drumul de Alexandria şi ieşirea Olteniţei, să zicem un sfert din cercul acesta din jurul Bucureştiului ar fi gata la sfârşitul anului viitor, să sperăm că se ţin ei de cuvânt, termenul contractual îi duce în 2023. Dar în orice caz, în 2023 tot semicercul sudic”, a afirmat Cătălin Drulă, luni seară, la Digi 24.

În ceea ce priveşte inelul rutier din nordul Capitalei, ministrul Transporturilor afirmă că sunt două contracte semnate pentru două tronsoane, între care unul este realizat de firma omului de afaceri Dorinel Umbrărescu. Alte două sunt în faza finală de contestaţie, iar pe inelul de nord ar urma să se circule în anul 2024, conform previziunilor.