Norica Nicolai a declarat la "Stirea zilei" (Antena 3) ca saluta incheierea disputei legate de postul de ministru al Justitiei si ca spera ca noul ministru sa reuseasca, in timpul scurt pe care-l mai are la dispozitie, sa evite clauza de salvagardare asigurandu-l totodata de sprijinul sau.

Nicolai spune ca va incepe o treaba mai importanta si anume realizarea unui nou "Cod de procedura penala" si a unui "Cod penal" pentru ca oamenii sa nu mai fie judecati dupa codurile penale comuniste si nici "dupa indicii temeinice care permit abuzuri".

Senatorul pesedist Nicole Serban spune ca atat PSD-ul cat si Guvernul au fost surprinsi de numirea lui Cristian Predoiu in fruntea Ministerului de Justitie, "nu ca nume ci ca idee".

Serban spune ca nici Teodor Melescanu nu a avut habar de aceasta numire fiindca tocmai convocase o intrunire cu comisiile juridice ale Camerei si Senatului, sedinta care nu mai avea sens daca ar fi stiut de noua numire.

Cei doi oameni politici au lansat un atacdur la adresa Monicai Macovei. Senatorul PSD spune ca macovei a mintit atunci cand a lasat sa se inteleaga ca actuala clauza de salvgardare a fost mostenita de la PSD. "Clauza mostenita de la guvernul Nastase avea o singura ghilotina: amanarea aderarii Romaniei la UE de la 1 ianuarie 2007 la 1 ianuarie 2007. O data cu aderarea Romaniei acea clauza a cazut", spune senatorul PSD.

Nicolae si Nicolai au acuzat si faptul ca Monica Macovei nu s-a preocupat de realizarea unui nou "Cod de procedura penala" si a unui nou "Cod penal".

"De la venirea Monicai Macovei a inceput dezastrul la Ministerul de Justitie. Sub formula de tip stalinist ca voi va opuneti reformei ne-a pus etichete le toti... Macovei i-a livrat lui Traian Basescu materiale despre mine", a mai declarat Norica Nicolai.