Nicușor Dan, Primarul General al Capitalei, a declarat marți, pentru B1 TV, că au fost închise 14 companii municipale. E vorba aici de 2.700 de angajați, iar parte din ei au plecat deja. Dan a precizat că-i pare rău de acești oameni, dar companiile înghițeau foarte mulți bani, care de acum pot fi folosiți în investiții de care Bucureștiul are cu adevărat nevoie.

Nicușor Dan Foto: PMB

Declarații Nicușor Dan:

  • Aceste companii municipale, încă de la început, au fost o dublare a activității Primăriei, adică Primăria avea o administraței de parcuri, s-au mai înființat 3 companii, Primăria avea o adminstrație de cimitire, s-a mai înființat o companie de cimitire, Primăria avea o administrație de străzi, s-a mai înființat o companie de străzi.
  • În ceea ce privește pozițiile superioare, că era plin de directori acolo și foarte bine plătiți, a fost o modalitate de a aduce prieteni și oameni de la partid.
  • Oamenii care s-au angajat la companiile astea nu aveau nicio vină, numai că, pentru București, pentru Administrația asta noi trebuie să eliberăm banii ca să facem acele investiții de care bucureștenii au nevoie – poduri, semafoare, marile lucrări de infrastructură, schimbarea conductelor de termoficare. Asta sunt prioritățile Bucureștiului, nu să ai structuri paralele.
  • Îmi pare rău pentru oamenii ăștia, dar asta înseamnă să faci administrație. Sunt 20 de companii care vor dispărea. Acum s-au închis 14. Totalul celor 14 companii, 2.700 de oameni. Companiile încă nu s-au închis în sensul că noi am făcut procedura administrativă și acum se fac procedurile juridice dar pentru că ele se închis, mulți din acești oameni au plecat deja
  • Întrebat ce economii s-au făcut astfel, Primarul General a răspuns: „150 de milioane de lei pe an. Față de bugetul nostru de 4 miliarde, e o economie substanțială