Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat că rata de vaccinare a personalului IGSU este una destul de mică, ajunge la 38 - 39 la sută, potrivit celei mai recente evaluări. În schimb, la DSU, unde sunt aproximativ 100 de persoane, rata de vaccinare ajunge la 80 la sută, potrivit News.

Raed ArafatFoto: Guvernul Romaniei

Raed Arafat a fost întrebat, vineri seară, la Digi 24, despre rata de vaccinare în rândul angajaţilor din sistem şi a explicat: ”Depăşeşte 80% la DSU, dar numărul de personal nu e aşa de mare. Suntem 100 şi ceva de oameni. (...) Pompierii (...) ultima evaluare era în jur de 38 - 39% cel puţin. E puţin. Şi nu numai la ei, în general avem acest lucru, nu e nimic de ascuns. Discutăm, expicăm”.

Arafat a explicat şi care este motivul pentru care cei de la IGSU nu s-au vaccinat, decât în număr mic. Potrivit acestuia, sunt idei preluate din social-media.

”Sunt nişte idei care sunt răspândite printre ei, pe care le-au preluat poate de la social media. (...) Nu am cifră separată (pentru SMURD – n.r.). Pe partea medicală, la UPU, la medici procentul de vaccinare este mult mai mare. La asistenţi, din păcate, şi la personalul auxiliar este mai scăzută rata de vaccinare”, a declarat Arafat.