Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat, vineri seară, în judeţul Dâmboviţa, că Partidul Naţional Liberal nu are nicio datorie faţă de preşedintele Iohannis, dimpotrivă. ”După ce vom câştiga, va fi acelaşi parteneriat de succes cu preşedintele României”, afirmă Orban, potrivit News.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Eu cred că Partidul Naţional Liberal nu are nicio datorie faţă de preşedintele Iohannis, dimpotrivă. Eu am convingerea că preşedintele PNL trebuie să fie ales de membrii PNL, cu mintea lor, cu gândirea lor şi cu sufletul lor. Eu cred că preşedintele PNL trebuie să fie îndatorat şi legitimitatea lui să se bazeze doar pe votul dumneavoastă, marea oaste a Partidului Naţional Liberal”, le-a transmis, vineri seară, Ludovic Orban liberalilor din judeţul Dâmboviţa.

Acesta afirmă că parteneriatul cu preşedintele va continua, după ce va câştiga alegerile interne.

”Şi vă sigur că, după ce vom câştiga, va fi acelaşi parteneriat de succes cu preşedintele României, aşa cum a fost în toţi cei 4 ani de zile cât am fost preşedintele PNL şi am câştigat aproape toate bătăliile pe care le-am dus”, a mai afirmat liderul PNL.

Liderul PNL susţine că, de trei luni, trăieşte cea mai grea perioadă a vieţii.

”De trei luni, vă rog să mă credeţi, trăiesc cea mai grea perioadă a vieţii. Să vezi oameni care şterg toate postările din ultimii patru ani de zile, postări în care spuneau adevărul, nu mă lăudau, spuneau adevărul. Normal că m-au lăudat când am dărâmat Guvernul PSD reunind, practic, parlamentari din şase grupuri politice diferite împotriva unui partid care avea 47% în Parlament. Normal că te laudă lumea, recunoşteau adevărul”, a mai afirmat Ludovic Orban.

Acesta se arată total dezamăgit de mulţi dintre colegii de partid.

”Oameni în care am crezut, ăsta-i adevărul, oameni în care am investit. Sunt unii care au crezut că pot să obţină mai mult , de exemplu, Robert Sighiartău, pe care nu cred că îl cunoşteaţi când vi l-am propus secretar general al PNL. Îl ştia cineva de aici din Dâmboviţa? Nu. Credeţi că o să mai fie secretar general? Nu. Sau că o să fie mai mult decât secretar general? Nu. Culmea este că aproape toţi din aşa-zisa echipă câştigătoare pierd. Nu câştigă nimic. În primul rând şi-au pierdut un prieten pe care, poate, l-ar fi putut avea tot restul vieţii, dacă aveau un pic de obraz. Dar fiecare îşi alege drumul în viaţă”, a mai afirmat Orban.

Acesta a mai declarat că şi partidul pierde din cauza modului de a face politică al ”echipei câştigătoare”.

”Vă daţi seama ce gândire strategică, ce planificare, ce leadership o să aibă dacă, alaltăieri au adunat cei 40 ai lor, în aşa-zisul BPN şi au hotărât că niciun parlamentar nu are voie să participe la şedinţa de plen în care se citeşte moţiunea de cenzură. Asta a fost cu o zi înainte, iar noaptea, pe la 23.00, trimit o altă convocare, pentru a doua zi dimineaţă, în care iau decizia total contrară, că parlamentarii sunt obligaţi să participe la şedinţa de plen (...) Fraţilor, asta nu este conducere, ăsta nu este mod de a face politică, nu poţi să-ţi baţi joc în halul ăsta de unitatea PNL, de leadershipul PNL, de o conduită decentă şi raţională pe care trebuie să o imprimi PNL”, a mai spus Orban, precizând că susţinătorii lui Florin Cîţu încearcă să conducă deja partidul, deşi congresul are loc doar în 25 septembrie.