Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă, afirmă că persoanele care primesc a treia doză de ser şi generează din nou certificatul digital vor constata că al doilea rapel se va regăsi în acest document. Medicul subliniază că schema completă de vaccinare va fi considerată, în continuare, cea iniţială, relatează News.ro.

Valeriu GheorghitaFoto: AGERPRES

"Dacă o persoană primeşte doza de booster şi generează din nou certificatul digital apar trei doze din trei efectuate. Deci practic este inserată această doză în certificatul digital”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă, vineri seară, la Dig 24.

Medicul a menţionat că schema iniţială de vaccinare - o doză pentru vaccinul Johnson&Johnson şi cu două doze pentru serurile Pfizer, Moderna şi AstraZeneca - este în continuare considerată ca fiind schema completă de vaccinare.

"Este important să înţelegem că schema completă, în momentul de faţă, este cea cu două doze sau o doză, dacă vorbim de vaccinul de la Johnson&Johnson”, a adăugat Valeriu Gheorghiţă.