Fostul ministru al Investiţiilor şi Fondurilor Europene Cristian Ghinea a povestit, luni seară, la Digi 24, un episod pe care l-a catalogat drept "interesant", şi anume că la prezentarea PNRR în Comisia de Afaceri Europene din Parlament, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, i-ar fi spus: "domnule ministru, transmiteţi domnilor Barna şi Cioloş că PSD este gata să susţină un guvern minoritar USR". Ghinea a precizat că nu ştie dacă Ciolacu a vorbit serios sau nu, potrivit News.

Cristian GhineaFoto: Agerpres

"Îmi amintesc un episod amuzant acuma, retrospectiv vorbind, în februarie acest an, când am prezentat PNRR-ul în Parlament, în Comisia de Afaceri Europene, domnul Ciolacu mi-a spus, citez: domnule ministru, transmiteţi domnilor Barna şi Cioloş că PSD este gata să susţină un guvern minoritar USR. Acuma nu ştiu dacă a vorbit serios atunci sau nu, dar toate posibilităţile sunt deschise. Noi nu avem negocieri cu PSD în acest moment”, a declarat Cristian Ghinea, luni seară, la Digi 24.

El a menţionat că "planul A" şi "preferinţa" USR sunt refacerea coaliţiei cu PNL şi UDMR însă dacă cele două formaţiuni nu vor dori acest lucru, USR poate merge în Parlament pentru un vot din partea deputaţilor şi senatorilor privind guvernul condus de Dacian Cioloş.

Ghinea a afirmat că "nu era o promisiune, era o vorbă a domnului Ciolacu" de care şi-a "adus aminte acum”. Ghinea a menţionat că faptul că a relatat acel "episod interesant" nu înseamnă că USR PLUS mizează pe susţinerea PSD.

"Suntem în faţa unui faliment moral al clasei politice vechi. Partidele vechi joacă ping-pong cu guvernarea şi cu soarta ţării în criză, toţi fac jocuri de imagine, îşi fac calcule cu ochii la sondaje, nu ne asumăm guvernarea, să îl lăsăm pe ăla să-şi rupă gâtul. Cred că este un mod foarte stupid de a face politică, noi, USR ne asumăm guvernarea şi mergem până la capăt în Parlament”, a mai spus fostul ministru al Fondurilor Europene.