Fostul preşedinte liberal Ludovic Orban spune la B1 TV că, la ora actuală, premierul desemnat conform Statutului PNL este el, şi nu Florin Cîţu, citează Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"La ora actuală, premierul, conform Statutului Partidului Naţional Liberal, desemnat conform statutului, sunt eu. Pentru că premierul trebuie hotărât în Consiliul Naţional al PNL şi singurul Consiliu Naţional care a luat o decizie cu privire la candidatura premierului a fost Consiliul Naţional din 2019, când a fost desemnat şi Iohannis candidat la prezidenţiale. De atunci nu a mai existat o altă decizie", a declarat vineri seara, într-o emisiune la B1 TV, Ludovic Orban.

Întrebat dacă are în vedere crearea unui nou partid politic, care s-ar numi Forţa Liberală, Orban a răspuns: "Dacă o să am, în urma unei analize foarte serioase, dacă o să iau decizia de a construi o nouă forţă politică, o voi face doar pentru că ea este necesară pe piaţa politică şi pentru că este nevoie ca marea majoritate a oamenilor care au o gândire liberală, care au opţiuni de centru-dreapta să fie reprezentaţi în mod onest, profesionist, cinstit, pentru că din păcate astăzi cei care sunt la butoane practic au scos PNL din contractul pe care l-am avut cu cetăţenii".