Fostul preşedinte al PNL Ludovic Orban consideră că desemnarea generalului Nicolae Ciucă pentru postul de premier este „un eşec garantat” care are consecinţe constituţionale. Orban crede că preşedintele Klaus Iohannis doreşte o înţelegere între PNL şi PSD şi anunţă că nu va vota guvernul minoritar propus de PNL şi UDMR, relatează News.ro.

Ludovic OrbanFoto: Agerpres

„A-l antrena pe domnul Ciucă în acest demers care în mod evident este un eşec garantat şi, mai ales, nu este un eşec oarecare, este un eşec care poate avea nişte consecinţe constituţionale extrem de grave... Unu: neînvestirea guvernului perpetuează acest guvern interimar care numai de treburile publice şi de interesul cetăţeanului nu se ocupă. Doi: îl pune pe Nicolae Ciucă într-o situaţie în care pierde o bătălie în care el nu conduce nimic. Sigur, eu pot să-mi pun întrebarea de ce a acceptat rolul ăsta: sigur, a acceptat rolul ăsta pentru că el, ierarhic, are un singur şef: pe comandantul suprem al Aratei, care e preşedintele României, care l-a târât în toată povestea asta”, a afirmat Ludovic Orban duminică seară, într-o emisiune la Realitatea Plus.

Orban e de părere că şeful statului doreşte o înţelegere a PNL cu PSD.

„Dacă mă întrebaţi pe mine, eu cred că Iohannis asta îşi doreşte. Să determine conducerea actuală a PNL să facă o înţelegere cu PSD”, mai spune Orban.

Întrebat ce interes ar avea şeful statului să aducă PSD la guvernare, fostul preşedinte al PNL a răspuns: ”pot să vă dezvolt un posibil scenariu, dar lăsaţi-mă să-l mai analizez”.

El consideră că executivul minoritar propus de PNL nu are „nicio şansă” de a primi voturile PSD.

Întrebat dacă va vota guvernul propus de Nicolae Ciucă fostul lider al PNL a răspuns: ”Am spus că nu-l votez”.