Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marți seară, la România TV, că partidul a spus "de la început" că este de acord cu implementarea certificatului verde european COVID-19, el explicând că proiectul de lege respins la Senat care reglementa acest certificat la locul de muncă va fi amendat la Camera Deputaţilor, potrivit News.

Marcel CiolacuFoto: Hotnews

"Noi am zis de la început că suntem de acord cu certificatul verde european", a afirmat Marcel Ciolacu, marţi seară, la România Tv.

Ciolacu consideră că "cine e răuvoitor" comentează votul de respingere dat de senatorii PSD proiectului privind implementarea certificatului verde COVID la locul de muncă.

"Domnul profesor Cercel a explicat foarte clar: proiectul de lege, aşa cum era făcut, nu era unul fezabil. Nu poţi să îndrepţi o nedreptate cu o altă nedreptate. (...) Dacă vrem în continuare să avem 500 de morţi pe zi şi să nu luăm nicio atitudine, dar să scoatem procente electorale din fiecare manifestare, să doarmă cei care îşi doresc acest lucru cu cei 500 de morţi pe zi în gând, dacă au această capacitate”, a susţinut liderul PSD.

El a precizat că proiectului de lege îi vor fi aduse amendamente în Camera Deputaţilor, pentru că proiectul de lege "nu se putea vota".

Ciolacu consideră că este nevoie de testare pentru depistarea infecţiilor cu SARS-CoV-2, asigurată de către autorităţi.

Cum a cumpărat Ciolacu antivirale de la tarabă

Marcel Ciolacu afirmă că familia sa a cumpărat medicamente antivirale pentru tratarea COVID de la o persoană care "le aducea din Moldova", el susţinând, în acelaşi timp, că un asemenea gest este "inacceptabil".

"Eu... am avut toţi nepoţi, iubitele nepoţilor, au avut toţi COVID, frate-miu, cumnata... Iertaţi-mă, am cumpărat antivirale de la o doamnă care le aducea din Moldova. E inacceptabil aşa ceva! Să cumperi antivirale de la tarabă! Nu ştii, nu ai niciun control dacă ele sunt contrafăcute sau sunt adevărate”, a declarat Marcel Ciolacu, marţi seară, la România TV.

Preşedintele PSD a precizat că este vorba despre medicamentul Arbivir.

Întrebat dacă au fost eficiente antiviralele cumpărate din Moldova, el a răspuns: "Bineîneles, le-au luat din prima zi".

El a precizat că statul român ar trebui să lase producătorii să facă astfel de medicamente.

"Nu accepţi în spital, că nu sunt eficiente, sunt alte medicamente inovative care normal că sunt mai scumpe... lasă, dom-le, genericele în farmacie să îmi pot cumpăra legal, nu să-mi caut printr-un văr care ştiu că i-a adus cineva din Moldova. Noi mai suntem sănătoşi la cap? În ce ţară trăim?”, a adăugat Ciolacu, în acest context, potrivit News.