Liderul social-democrat Marcel Ciolacu explică de ce PSD doreşte să intre la guvernare alături de PNL şi UDMR: "este un moment mai dificil decât credem. Dacă continuăm în acelaşi ritm, s-ar putea peste şase luni să rămânem doar noi pe la televizoare şi să nu mai avem despre ce Românie să vorbim. Avem o datorie externă care duce la pierderea suveranităţii". Ciolacu susţine că Guvernul "nu are nicio eficienţă", iar România este "într-un plin haos executiv", potrivit News.

Marcel Ciolacu votează la motiunea de cenzuraFoto: AGERPRES

"Am creionat un program cât se poate de rapid, cred că s-a săturat România să ne mai aştepte să luăm o decizie şi mâine, de la ora 10 începem cu zona economică. (...) urmând cu justiţia, transporturi ş.a.m.d. (...) Haideţi să fim corecţi: Parlamentul României îţi creează cadrul legislativ. Eficienţa administrativă, executivă, ţi-o conferă Guvernul. Noi, în acest moment - poa' să se supere cei cu care negociem - ne aflăm într-un plin haos executiv. Guvernul României nu are nicio eficienţă. E datoria noastră, nu putem să stăm acasă, să ne uităm la sondajele de opinie şi să vedem cât de mult creştem. La un moment dat oamenii îţi cer o anumită responsabilitate şi implicare în actul de guvernare şi aceste lucruri o să de discutăm în aceste zile”, a declarat Marcel Ciolacu, marţi seară, la România Tv.

Preşedintele PSD susţine că ar structura un program de guvernare până în martie, care să prevadă măsuri de intervenţie pentru această iarnă "pompieristic chiar", după care, din martie, să existe o a doua etapă a programului.

"Este un moment mai dificil decât credem. Dacă continuăm în acelaşi ritm, s-ar putea peste şase luni să rămânem doar noi pe la televizoare şi să nu mai avem despre ce Românie să vorbim. Avem o datorie externă care duce la pierderea suveranităţii. Suntem dependenţi alimentar, energetic. Vreau să venim pentru un program între trei şi cinci ani de independenţă energetică a României, trebuie făcut ceva. Dacă cele două mari forţe politice din România nu înţeleg că acesta este momentul cel mai prielnic să le dovedim românilor că nu ştim numai să ne înjurăm, înseamnă că bine să ne retragem din politică”, a adăugat Ciolacu.

Ciolacu a susţinut că PSD nu preia guvernarea, ci se implică pentru a "stabiliza" România, liderul social-democrat susţinând că PSD a mai făcut acest lucru după guvernări de dreapta.