Managerul Institutului „Marius Nasta”, Beatrice Mahler, a afirmat luni seara la B1 TV că situația de la Nasta este mai bună decât acum patru săptămâni, dar rămâne în continuare problema lipsei locurilor la ATI.

Beatrice MahlerFoto: Hotnews

„Lucrurile stau puțin mai bine dacă vorbim de pacienți internați în secții. Au început să scadă numărul de pacienți. Avem chiar locuri libere, ceea ce nu s-a întâmplat în ultimele patru săptămâni. Este ceva ce s-a întâmplat în ultimele trei zile și e bine că suntem în această direcție”, a precizat Beatrice Mahler.

Aceasta a mai spus că este nevoie urgentă de igienizarea riguroasă a secțiilor din spitale și de înlocuirea ventilatoarelor suprasolicitate în această perioadă.

90.842 de persoane au fost vaccinate anti-Covid în ultimele 24 de ore în România, iar de la debutul campaniei de imunizare s-a ajuns la un număr de 7.488.284 de persoane vaccinate, 6.897.931 dintre acestea cu schema de două doze, iar 1.198.153 au făcut și a treia doză.

Rata de infectare în București a scăzut luni sub 6. În Capitală, incidența cazurilor COVID-19 la mia de locuitori trecuse de 6 în 29 septembrie.

Potrivit datelor publicate de Direcția de Sănătate Publiă București, rata de infectare a ajuns luni la 5.78, față de 6.26 cu o zi în urmă.

În urmă cu o lună, în 15 octombrie, rata de infectare în București era 15.83.