Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a afirmat, miercuri seară, că, în viitorul guvern, social-democrații nu își doresc Ministerul Justiției, ”pentru că în guvernarea anterioară am avut o mare problemă cu Justiţia”.

Paul Stanescu (sursa: Facebook)Foto: Hotnews

”Cu miniştrii e greu de complicat acum, e greu de spus nume sau unde sunt miniştri pentru că va fi în funcţie de nominalizarea primului ministru. Sunt două ministere avizatoare - Finanţe şi Justiţie - care unul va fi la PSD, unul la PNL, cele două ministere de forţă - MAI şi MApN – care vor fi unul într-o parte şi unul într-o parte. Restul este greu de discutat pentru că va fi în funcţie de cine va fi prim-ministru”, a spus Paul Stănescu, după ce a fost întrebat, miercuri seară, la Antena 3, despre componenţa viitorului guvern PNL-PSD-UDMR, scrie News.ro.

Acesta a precizat că, dacă PNL va da premierul, PSD va avea 9-0 ministere.

”Sunt doar ipoteze de lucru la această oră”, a mai afirmat Paul Stănescu.

Întrebat dacă PSD vrea Ministerul Justiţiei, având în vedere problemele pe care partidul le-a avut cu acest domeniu în trecut, Paul Stănescu a afirmat: ”Şi noi ştim lucrul ăsta, ne-am gândit foarte mult la lucrul ăsta. Nu ne dorim Ministerul Justiţiei, ne dorim Ministerul Finanţelor, pentru că în guvernarea anterioară am avut o mare problemă cu Justiţia. Am greşit mult”.

Cu toate acestea, Stănescu a reiterat ideea că Sorin Grindeanu, premier pe vremea adoptării OUG 13 care a scos sute de mii de oameni în stradă, se va regăsi în Guvern.