​Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a declarat marţi seară că primarul Capitalei, Nicuşor Dan, nu a făcut nicio solicitare la Ministerul de Finanţe pentru subvenţia la gigacalorie, în schimb „face meciuri, ping-pong pe Facebook” cu ministrul Finanţelor, în plină iarnă.

Adrian CaciuFoto: Agerpres

„Raportarea la domnul primar mi se pare aşa... Îl aştept să depună la Ministerul Finanţelor orice hârtie, nu a depus şi nici măcar nu m-a sunat. Restul este o reinventare a domnului Nicuşor Dan, din punctul meu de vedere, în care la oră de iarnă, când ninge mâine-poimâine, deci putem să avem zăpadă oricând, dânsul face meciuri, ping-pong pe Facebook, cu ministrul Finanţelor. Îl aştept instituţional, să facem o discuţie. La Ministerul Finanţelor sunt toţi banii necesari, pentru orice”, a declarat Adrian Câciu, marţi seară, la România TV, întrebat fiind dacă primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a solicitat sprijin de la Ministerul Finanţelor pentru termoficare, relatează News.ro.

Întrebat, de asemenea, dacă bucureştenii vor plăti 900 de lei gigacaloria, Câciu a răspuns că el ca bucureştean va judeca la vot.

„Este problema dânsului (a primarului Nicuşor Dan - n.r.), dumneavoastră judecaţi, voi judeca şi eu ca bucureştean, la vot. Dar în principiu, domnul Nicuşor Dan solicită Ministerului Dezvoltării bani pentru reechilibrare pentru subvenţia la gigacalorie. Nu pot să îl tratez pe primarul Capitalei diferit de alţi primari din România, din perspectiva finanţării. Ministerul Dezvoltării la fel, nu poate să trateze o singură primărie. Atunci se face o centralizare, se naşte un act normativ, finanţarea este asigurată pentru toată lumea”, a declarat Câciu.

CITEȘTE ȘI: