Europarlamentarul PSD Dragoş Benea a declarat, miercuri, la emisiunea Talk News de la Profit TV, că Florin Roman, care şi-a dat demisia din funcţia de ministru, după acuzaţiile de plagist şi neregulile din CV privind studiile, este ”o ruşine pentru clasa politică”. Întrebat despre fratele lui Paul Stănescu, Alexandru Stănescu, care a fost numit la ANRE, cu susţinerea PSD, Benea a spus că nu doreşte să se facă o paralelă între cei doi, pentru că în cazul lui Roman este vorba de o fraudă, pe când în cazul lui Stănescu este ”o relaţie apropiată de familie”, citează News.ro.

Dragos BeneaFoto: Hotnews

”Domnul Roman este o ruşine pentru clasa politică şi pentru zona de dreapta”, a spus europarlamentarul PSD, precizând că acesta a pozat ipocrit în ceea ce nu este de fapt. ”Este un fel de Şoşoacă masculină, ani de zile a pozat în justiţiarul care luptă cu ciuma roşie. Mi-l amintesc ca un saltimbanc al microfonului de la Camera Deputaţilor, el însuşi fiind putred până în măduva oaselor. Este o ruşine pentru clasa politică”, a mai spus Benea, precizând că scandalul în care a fost implicat afectează inclusiv imaginea Parlamentului.

”Mă bucur că nu îl mai are guvernul ca membru. Degeaba încearcă să pozeze în victimă a unei conspiraţii (...) este lamentabil şi cred că se duce la lada de gunoi a istoriei”, a mai spus reprezentantul PSD.

Dragoş Benea a fost întrebat despre numirea la ANRE a fratelui secretarului general al PSD, Paul Stănescu. Europarlamentarul PSD a spus că îl suprinde ”această susţinere din partea lui Paul Stănescu pentru fratele lui”, dar a ţinut să precizeze că nu se poate face o paralelă între Florin Roman şi Alexandru Stănescu.

”Nu se poate face o paralelă, Alexandru Stănescu a fost un parlamentar care nu a excelat în ştiri negative nu a mai fost pe listă şi acum a ajuns într-o instituie care nu are legătură cu domeniul lui de pregătire. Nu vorbim de o fraudă gravă. S-a inflamat acest subiect acum că PSD e la guvernare”, a spus Benea.

El a continuat: ”Nu îl putem omorî pe domnul Alexandru Stănescu, dar cu siguranţă pe domnul Roman îl putem şterge din politica românească. Nu vreau să facem o paralelă, să vorbim în aceeaşi cheie, pentru că acolo vorbim de o fraudă grosolană, de o minciună, aici vorbim de o relaţie apropiată de familie, dar poate domnul Stănescu va performa în energie cum a performat în agricultură”.