Premierul Nicoae Ciucă a afirmat, joi seară, la TVR 1, că discuţiile despre certificatul verde profesional nu au fost abandonate, toate posibilităţile fiind încă pe masă. „Dacă situaţia o va impune, vom face apel la Parlament să intre în sesiune extraordinară şi să adoptăm fie legea care este acum, cu amendamentele necesare, fie o asumare la nivelul Guvernului, astfel încât să putem să avem certificat Covid-19”, a declarat premierul.

Nicolae CiucăFoto: Captura Guvern

„Fiecare dintre variante este pe masă”, a declarat Nicolae Ciucă la TVR 1, referindu-se la certificatul verde profesional, relatează News.ro.

„Dacă situaţia o va impune, vom face apel la Parlament să intre în sesiune extraordinară şi să adoptăm fie legea care este acum, cu amendamentele necesare, fie o asumare la nivelul Guvernului, astfel încât să putem să avem certificat Covid-19”, a adăugat premierul.

Întrebat dacă nu vede asumarea răspunderii ca pe o capcană, astfel încât să fie singurul care decontează această decizie, premierul a afirmat: „Dacă vom salva cât mai multe vieţi şi din această decizie vor muri cât mai puţini oameni, nu este o capcană pentru mine. Important este să prevaleze siguranţa oamenilor”.

Nicolae Ciucă a adăugat că discuţiile despre certificatul verde profesional nu au fost niciodată abandonate.