Premierul Nicolae Ciucă a afirmat joi seară, la TVR 1, că nu se aşteaptă să aibă miniştri în Guvern care să nu performeze, dar susţine că standardele de performanţă sunt cuprinse în Programul de guvernare, scrie News.ro. Când se va face evaluarea, aceasta va fi transparentă şi deschisă, a asigurat el.

Guvernul lui Nicolae CiucăFoto: Captura

Nicolae Ciucă a fost întrebat, joi seară, la TVR 1, ce se va întâmpla cu un ministru care nu performează, el răspunzând: „Atunci când au fost negocieri şi dezbateri între partide pentru a putea să formăm această coaliţie, a fost o înţelegere ca, atunci când cineva nu performează, şi sincer nu mă aştept să avem miniştri care nu performează, (...) avem aceste standarde de performanţă în Programul de guvernare şi, în baza evaluărilor pe care le vom face, analiza va fi cât se poate de transparentă, deschisă. Nu cred că trebuie să pornim de la o asumare că ameninţăm pe cineva că nu-şi face treaba”.

Premierul afirmă că Guvernul este format din profesionişti care au experienţă şi şi-au asumat funcţiile ca pe o răspundere.

„Suntem oameni care am trecut prin viaţă, avem o anumită experienţă, avem o anumită înţelepciune profesională şi, când ne-am asumat această funcţie, fiecare cred că am înţeles că este vorba despre o responsabilitate”, a mai afirmat Ciucă.