Șeful social-democraților Marcel Ciolacu recunoaşte că a votat alături de parlamentarii PSD legea referitoare la compensarea facturilor, dar spune că s-a constatat ulterior că soluţia nu poate fi aplicată. „Intenţia a fost bună, ... pacientul e mort”, a afirmat Ciolacu, precizând că sunt necesare modificări legislative rapide, nu comunicate de presă, referindu-se la reacţia PNL.

Marcel CiolacuFoto: Hotnews

„Actul legislativ cu compensarea a fost votat şi de către mine şi de către membrii PSD. Constaţi că nu poate fi aplicat. Intenţia a fost bună, ce facem acum... pacientul e mort. Atunci găsim cât mai rapid - asta înseamnă eficienţa unui Guvern - cât mai rapid să luăm nişte măsuri şi nişte modificări legislative”, a declarat miercuri seară, la România TV, Marcel Ciolacu, conform News.ro.

Acesta a declarat că poate să facă Guvernul modificări, prin OUG.

„Nu e nicio problemă, e calea mai rapidă, trebuie să se întrunească Parlamentul, facem sesiune extraordinară şi le trecem prin Parlament (...) Sunt genul de om mai aplicat şi cred că România în acest moment are nevoie nu de dispute politice sau de comunicate de presă”, a mai declarat Ciolacu.

PNL a transmis, miercuri seară, printr-u comunicat de presă, că a avut printre priorităţi măsurile de protejare a populaţiei în faţa valului de scumpiri a facturilor la energie.

„Vom vedea daca există propuneri din partea celorlalte partide din coaliţie şi vor fi luate în considerare atunci când îmbunătăţesc cadrul legislativ actual”, au transmis liberalii.

La rândul său, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a afirmat că legea a fost adoptată şi cu voturile PSD, aproape în unanimitate.