Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, afirmă că luni, în ultima zi în care licitaţia pentru primul lot de teste din salivă pentru şcoli putea fi contestată, acest lucru s-a întâmplat, din nou, una dintre contestaţii fiind înaintată de către firma care a blocat iniţial procedura, care a invocat însă un alt motiv.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Noi am anunţat ce s-a întâmplat. (...) Eu pot să vă spun că astăzi au mai depus încă două firme - şi uitaţi-că cum au lucrat, cel puţin încă o firmă - au depus contestaţii, au aşteptat până în ultima zi şi au depus astăzi, adică ne blochează mai departe. Firma care a depus prima contestaţie nu a depus cauţiunea pe prima contestaţie, dar a depus din nou contestaţie pe alt subiect, zicând că o să depună cauţiunea pentru ea ca să prelungească perioada. Deci suntem într-un joc al contestaţiilor, pe primul lot, dar pentru al doilea lot - pentru că erau trei loturi - pentru al doilea lot sunt în evaluare cei de la ONAC”, a afirmat Raed Arafat, luni seară, într-o emisiune la postul B1 TV, potrivit News.ro.

Potrivit acestuia, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) urmează să decidă asupra contestaţiilor, iar licitaţia poate continua, dacă CNSC respinge contestaţia, iar firma se poate adresa Curţii de Apel, însă fără a mai putea bloca procedura.

„Vedem asta, după ce vedem la CNSC dacă li se dă dreptate sau nu, că dacă nu li se dă dreptate înseamnă că au fost lucruri care s-au făcut numai ca să întârzie, sau poate că cineva spune: lasă că mai întârziem un pic până ne vine marfa sau aşa ceva. Deci există multe chestii, nu stăm să căutăm de ce fiecare a depus, nu am citit reclamaţii, nu ne ocupăm noi direct de această licitaţie, licitaţia se face la ONAC”, a declarat medicul.

Raed Arafat a precizat că speră ca CNSC să trateze cu celeritate contestaţiile privind licitaţiile pentru achiziţionarea testelor pentru şcoli.

Citește și: Criza testelor de salivă în școli: Cum s-a blocat achiziția a 18,5 milioane de noi teste, ce contestații sunt și cum au ajuns IGSU și ONAC să fie date în judecată