Fostul premier Florin Cîţu afirmă că propunerea legislativă privind implementarea certificatului verde la locul de muncă aflată în Parlament şi care nu a fost susţinută de PSD este „varianta de compromis cea mai bună”, el anunţând că vrea să discute din nou, în coaliţie, acest subiect, scrie News.ro.

Florin CîțuFoto: Facebook/ Florin Citu

„Vă aduc aminte că există un proiect de lege în Parlamentul României care a făcut să se ducă rata de vaccinare din nou la 100.000 de persoane pe zi. Nu este mort, este la Camera Deputaţilor. Din păcate, nu a fost susţinut de actualii parteneri de coaliţie atunci când a fost în Parlamentul României. Eu în continuare cred că este varianta de compromis cea mai bună dacă se doreşte în coaliţie. Nu pot doar eu singur să-l susţin, noi l-am votat atunci”, a afirmat liderul PNL marţi seară la TVR.

Întrebat dacă intenţionează să facă noi demersuri cu privire la acel proiect de lege, Cîţu a răspuns că proiectul „totdeauna va fi pe masa coaliţiei”.

„În coaliţie voi aduce acest subiect din nou pe masă, vom chema specialiştii de la Ministerul Sănătăţii şi vrem să vedem dacă există interes sau nu pentru această variantă”, a adăugat Florin Cîţu.

Săptămâna trecută, surse liberale afirmau că liderul PNL Florin Cîţu va propune în coaliţie variante de compromis pentru ca proiectul referitor la certificatul verde să fie adoptat în Parlament, printre care instituirea obligativităţii acestruia pentru angajaţii din sănătate, MAI şi apărare, dar nu şi pentru mediul privat.

Citește și: