Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, marţi seară, la Antena 3, că niciun angajat al Ministerului Sănătăţii nu a lucrat şi nu a văzut PNRR, fiind descoperite ”destul de multe lucruri ciudate”. Ministrul susţine că, de multe ori, valoarea consultanţei este mai mare decât valoarea obiectivului, dând exemplul unui proiect de cinci milioane de euro cu consultanţă de 25 de milioane. ”Am pus documentele la dispoziţia Corpului de Control al prim-ministrului”, a afirmat Rafila., potrivit News.ro.

Alexandru Rafila Foto: Guvernul Romaniei

Întrebat la Antena 3, marţi seară, dacă legat de PNRR a găsit lucruri ciudate cu privire la ce s-a negociat, Alexandru Rafila a declarat că în primul rând nu a avut acces la documentele acestui program.

”Am găsit şi noi destul de multe lucruri ciudate. În primul rând, că nu am avut acces la documentele acestui program şi ceea ce a fost foarte ciudat pentru toată lumea care lucrează în Ministerul Sănătăţii este că niciun angajat din Ministerul Sănătăţii nu a lucrat sau nu a fost informat referitor la acest program. Pare destul de ciudat. A fost lucrat pe persoană fizică, nu ştiu exact cum a fost lucrat, în primul rând. Şi al doilea element este legat de faptul că de multe ori valoarea consultanţei este mai mare decât valoarea obiectivului”, a declarat Alexandru Rafila.

Întrebat despre ce este vorba, Rafila a explicat că la Agenţia Naţională de Investiţii în Sănătate numai consultanţa a costat 25 milioane de euro, în timp ce finanţarea este de doar 5 milioane de euro.

”La Agenţia Naţională pentru Investiţii în Sănătate, funcţionarea agenţiei este finanţată cu 5 milioane de euro şi consultanţa cu 25 de milioane de euro. Aşa a fost făcut contractul. Deocamdată am pus documentele la dispoziţia Corpului de Control al prim- ministrului”, a mai declarat Rafila.