Ministrul Transporturilor, vicepremierul Sorin Grindeanu, afirmă că cel târziu săptămâna viitoare va fi aprobat în Guvern indicele în baza căruia se recalculează costurile pentru lucrările de infrastructură ale căror beneficiari sunt autorităţile publice, scrie News.ro. „Altfel, e o certitudine că aproape toate şantierele, la ritmul în care au crescut preţurile în România, că vorbim de fier, de combustibil, de ce vreţi dvs, se vor închide”, explică ministrul.

Sorin GrindeanuFoto: AGERPRES

„Ministerul Dezvoltării trebuie să vină urgent şi va veni - dacă nu chiar miercuri în şedinţa de Guvern sau, dacă nu, miercurea viitoare, că nu e nici atunci foarte târziu - cu recalcularea, acel indice care ne spune cam cum au crescut preţurile în România, în acest moment, fie că vorbim de şantiere care sunt în gestiunea autorităţilor locale - primării, Consilii Judeţene -, fie că vorbim de lucrări de infrastructură naţională, preţurile au luat-o razna, şi ştim cu toţii. În acest moment, să pui în aplicare un proiect pentru care ai licitat şi există SF-ul şi faza de proiect calculate cu preţuri din urmă cu doi, trei, patru ani, pentru că despre asta vorbim, e clar că nu mai rentează economic”, a afirmat Sorin Grindeanu, luni seară, la postul B1 TV.

El a explicat că indicele de recalculare trebuie reaprobat în Guvern, iar acest lucru se va întâmpla cel târziu săptămâna viitoare.

„Altfel, e o certitudine că aproape toate şantierele, la ritmul în care au crescut preţurile în România, că vorbim de fier, de combustibil, de ce vreţi dvs, se vor închide. Aceste şantiere se vor închide”, explică Grindeanu.