Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, exclude ideea de a susţine "distrugerea" actualului sistem de urgenţă din România, el elogiindu-l pe şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, pentru modul în care a pus la punct acest sistem, potrivit News.ro.

Marcel CiolacuFoto: Agerpres

Întrebat joi seară, la Antena 3, de ce vrea ministrul Sănătăţii să distrugă Departamentul pentru Situaţii de urgenţă, Marcel Ciolacu a răspuns: "Doamne fereşte! Nu cred că-şi doreşte aşa ceva domnul Rafila şi cred că nu s-a exprimat corect”.

Ciolacu a elogiat activitatea şefului DSU, Raed Arafat.

"Eu, este exclus să susţin aşa ceva, să distrugi ceva ce funcţionează. Cu bunele şi relele fiecăruia dintre noi, şi ale mele, şi ale domnului Rafila... Domnul Raed Arafat a avut o performanţă în ceea ce priveşte UPU şi sistemul de urgenţă. E ceva ce performează, este eficient şi este datorită lui Raed Arafat. Haideţi să spunem adevărul! Omul care a reinventat UPU şi sistemul de urgenţă, SMURD-ul, este Raed Arafat. Să fim corecţi! Cum să strici aşa ceva?”, a arătat Ciolacu.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat, joi, că recunoaşte public toate meritele şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, precizând că a făcut o treabă foarte bună în organizarea serviciilor medicale de urgenţă, dar a menţionat că acestea trebuie integrate la nivelul Ministerului Sănătăţii.

Ulterior declaraţiilor ministrului Alexandru Rafila, Raed Arafat a arătat că unităţile de primiri urgenţe care funcţionează la nivelul marilor spitale şi-au dovedit eficienţa, arătând că, ”dacă nu aveam această organizare sub un departament care integrează toate resursele, nu am fi ajuns să rezolvăm problemele pe care le-am rezolvat în acest fel pe durata pandemiei”.