Preşedintele USR Cătălin Drulă, afirmă, luni seară, că lista de măsuri a guvernului e jenantă şi decuplată de realitate. ”Socialiştii cu epoleţi ne duc în faliment”, a afirmat liderul USR, citat de News.ro.

Catalin DrulaFoto: Agerpres

”Socialiştii cu epoleţi ne duc în faliment. Lista de măsuri a guvernului e jenantă şi decuplată de realitate. De luni de zile, le cerem să reducă deficitul bugetar, să domolească morişca împrumuturilor: ca să ţină inflaţia sub control. Ce ne propun astă-seară? Încă MAI MULTE creşteri de cheltuieli!”, a scris, luni seară, pe Facebook, Cătălin Drulă.

Potrivit acestuia, pentru a compensa, liderii coaliţiei au transmis ”promisiuni deşarte”.

”Vor colecta mai bine. Vor accelera PNRR-ul de care îşi bat joc. Cea mai sfidătoare: de la 1 iulie se opresc angajările la stat. Adică după frenezia angajărilor şi sinecurilor din ultimele 8 luni, îşi mai dau încă o lună să mai bage cât mai pot. Se lasă de fumat de luni, cum ar veni”, a mai scris liderul USR.

Potrivit acestuia, ”Ciucă nu înţelege economie, iar lui Ciolacu nu-i pasă”.

”Şi ca să fie minciuna completă, vedeţi cum au propus reducerea cheltuielilor. Zic pompos că le reduc cu 10%, cu câteva excepţii, care sunt, de fapt, o lungă listă de excepţii. În final, singurele cheltuieli pe care promit că le reduc cu 10% sunt cele pentru bunuri şi servicii (un capitol relativ mic, ~13% din bugetul general consolidat). Între timp, perspectivele şi prognozele de frânare a economiei sunt ignorate de guvern. Iresponsabilii ăştia, patronaţi de Iohannis, ne duc cu toată viteza înainte spre faliment”, a mai afirmat preşedintele USR.

Liderii coaliţiei au prezentat, luni seară, o listă cu măsuri care vor intra în vigoare la 1 iulie.