Şeful ANAF, Lucian Heiuş, a afirmat joi seară, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, că nu este o prioritate pentru el să alerge după un profesor sau după o manichiuristă, dar a ţinut să precizeze că profesorii trebuie să plătească impozit pentru meditaţii, iar ANAF a trimis scrisori în care aceștia sunt sfătuiţi să îşi facă PFA. Heiuş a precizat că preferă ca „pe mica evaziune să meargă pe prevenţie, pe programe de informare”, relatează News.ro.

Lucian Heiuş, președintele ANAFFoto: Agerpres

Lucian Heiuş a afirmat că a făcut nişte programe de conformare şi a trimis nişte scrisori, în nişte judeţe pilot, pentru a vedea dacă creşte conformarea fiscală la plată, arătând că în Bucureşti-Ilfov a trimis la saloanele de înfrumuseţare, la Cluj şi Sibiu a trimis la profesori şi în Braşov şi Constanţa, zone de turism, a trimis scrisorile pentru cei care închiriază turiştilor.

„Sunt acţiuni de prevenţie, eu cred foarte mult în prevenţie, degeaba mă duc astăzi şi îl amendez, eu vreau chiar să nu mai facă aşa ceva. Vrem ca acel individ, societăţi care sunt obişnuite să facă evaziune fiscală să înţeleagă că nu se mai poate”, a spus şeful ANAF.

​Şeful ANAF: Profesorii trebuie să plătească impozit pentru meditaţii, dau şi un exemplu pentru tinerii pe care îi modelează

Întrebat dacă meditaţiile ar trebui impozitate, Heiuş a spus că este un venit de natură salarială pentru care trebuie să plăteşti impozit pe el, astfel că în scrisori li s-a transmis să îşi facă PFA. Legislaţia există, a mai spus el.

„Nu este o prioritate pentru mine, acum, să alerg după un profesor, sau să alerg după o manichiuristă care lucrează opt ore la salon şi poate mai lucrează două cliente sau trei seara acasă, în sufragerie, dar nu este normal să se întâmple acest lucru. Prefer ca pe mica evaziune să merg pe prevenţie, pe programe de informare”, a mai spus Heiuş.

El a mai afirmat că profesorii ar trebui să dea „un exemplu prin plata acestor impozite în faţa acelor tineri pe care îi modelează, prin meditaţiile pe care le dau”.

__________

Citește și: