Întârzierile de la diverse șantiere din București, precum Prelungirea Ghencea sau reabilitarea rețelei de termoficare, sunt cauzate de pandemia care „a bulversat lanțurile de producție”, precum și creșterile mari de prețuri la unele materiale de construcție, spune primarul Capitalei Nicușor Dan. Acesta spune că, în ceea ce privește reabilitarea rețelei de termoficare, „așteaptă vaporul care să vină din China cu conductele”.

Nicusor DanFoto: Agerpres

Nicușor Dan a spus joi, la Digi24, că prețurile la materiale au crescut și cu 200%.

  • „E o problemă în general pe piața de construcții. Mai întâi a fost pandemia și s-au bulversat lanțurile de producție. Cumva s-a stabilizat dar a existat o creștere foarte mare pe anumite zone.
  • De exemplu, pe fier beton creșterea a fost de 200%, ceea ce nu s-a întâmplat în ultimii 50 de ani. După aceea a venit războiul din Ucraina, care a bulversat și mai mult lanțul de producție pe multe materiale de construcții.
  • Vă spuneam înainte de a începe interviul acesta că pe ceea ce înseamnă rețea de termoficare avem contract semnat încă din această iarnă cu o companie pentru un segment de 10 kilometri și așteaptă vaporul care să vină din China cu conductele și abia la jumătatea lui iunie speră să înceapă lucrările pe șantier”, a afirmat edilul Bucureștiului, Nicușor Dan.

Primarul general a anunțat, luni, că la jumătatea lunii iulie, imediat ce Primăria Capitalei va deveni proprietar, vor începe demolările pe proprietățile dintre Strada Râul Doamnei și Șoseaua de Centură, pentru a putea continua apoi lucrările pe șantierul Prelungirea Ghencea.

Nicuşor Dan de asemenea a estimat, săptămâna trecută, că iarna 2022 - 2023 va fi mai bună decât precedenta din punct de vedere al termoficării, mizând în acest sens pe înlocuirea a 30 de kilometri de reţea şi pe achiziţionarea de mici centrale pentru punctele termice.

Nicușor Dan candidează pentru al doilea mandat

Nicușor Dan a declarat tot joi că își dorește să candideze pentru al doilea mandat, dar „depinde ce își doresc bucureștenii”.

De altfel, nu e prima oară când primarul general al capitalei spune acest lucru.

El spunea în luna mai că patru ani de mandat este prea puţin, mai ales pentru un oraş ca Bucureşti.

”Eu îmi doresc, da, desigur. Pentru orice oraş din România un mandat de patru ani, în condiţiile în care nu găseşti documentaţiile deja pregătite pentru lucrările de investiţii, 4 ani e prea puţin. Pentru Bucureşti e cu atât mai mult, un oraş cu multiple probleme”, a declarat Nicuşor Dan.