Costel Busuioc a castigat finala concursului Hijos de Babel cu un total de 46 de puncte. Romanul s-a aflat in fruntea clasamentului pe toata durata concursului. El a primit in prima faza a finalei 7 puncte in urma descarcarilor de melodii, 9 din partea juriului si 10 puncte din partea publicului, acumuland 26 de puncte. Primii trei clasati au mers in ultima faza a finalei si si-au disputat primul loc. Costel a interpretat aria sa favorita, "Nessum Dorma". Juriul i-a acordat doar 8 puncte. marind suspansul, insa publicul i-a dat pentru a doua oara in aceasta seara 10 puncte, hotarand ca romanul sa fie castigatorul concursului.

Costel a declarat ca isi doreste sa ramana definitiv in Spania ca un semn de recunostiinta pentru tara care i-a oferit atat de mult.

Un zidar roman cu opt clase, emigrat in Spania, a fermecat telespectatorii televiziunii publice spaniole. In ciuda calitatilor sale vocale deosebite, Busuioc a refuzat oferta de a studia canto la Opera de la Viena, deoarece avea nevoie de bani pentru a-si intretine sotia si cei patru copii.

Castigand marea finala a concursului, tanarul are un contract cu casa de discuri Sony BMG, care va produce si promova primul sau disc si ii va asigura cei mai buni profesori de canto din Spania.

Ministrul Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu i-a oferit lui Costel Busuioc o bursa de studii la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti.

In tinerete, Costel Busuioc a pazit oi, a spalat vagoane si a fost maseur la un azil de batrani, dupa care a plecat in Spania. Aici a lucrat cu ziua pe santier, pana cand prietenii l-au convins sa se inscrie la concursul care l-a facut celebru.

Costel interpreteaza aria castigatoare Nessun Dorma din opera Turandot de G. Puccini

Costel canta Traviata pe scena in finala Hijos de Babel