Senatorul USR Ştefan Pălărie a declarat joi seară, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, referitor la situaţia din învăţământ, că România la fiecare doi ani pierde o generaţie de copii, scrie News.ro. Potrivit lui, „realitatea matematică este zdrobitoare”, cei 84.000 de elevi care au luat examenul de Bacalaureat reprezintă sub 50% din generaţia 2010.

Ştefan PălărieFoto: Agerpres

„Realitatea matematică este zdrobitoare. Cei 84.000 de elevi care au luat examenul de Bacalaureat reprezintă sub 50% din generația 2010, care au început cu clasa I. Mai puţin de jumătate ajung să termine ciclul liceal şi să promoveze examenul de Bacalareat”, a spus senatorul USR.

El a continuat: „Cu alte cuvinte, hai să spunem cât se poate de dur, dar asta este realitatea, România, la fiecare doi ani, pierde o generaţie de copii. Când ai 50% din cei care ajung la final, putem spune că pe jumătate îi pierdem”. Ştefan Pălărie a mai afirmat că cifrele acestea sunt pentru el absolut îngrozitoare.

Senatorul USR l-a criticat şi pe ministrul Sorin Cîmpeanu, afirmând că „a creat un sistem care opreşte orice iniţiativă legislativă, dând edicte din turnul de fildeş al ministerului”.

Sorin Pălărie a dat exemplul deciziilor luate privind transportul elevilor sau trecerea creşelor la minister, în timp ce „sunt multe iniţiative legislative care nu au trecut, dar au fost aplicate prin ordin de ministru”.