Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea a declarat miercuri seară că, dacă cetăţenii o vor vota la viitoarele alegeri, se va întoarce ca primar general al Capitalei, scrie News.ro. Firea a precizat că sunt discuţii incipiente în coaliţia de guvernare despre o eventuală susţinere comună a PNL şi PSD, dar că ea se bazează în primul rând pe susţinerea partidului din care face parte, respectiv PSD.

HotNews.roFoto: Hotnews

Întrebată miercuri seară, la Antena 3, dacă va candida pentru un nou mandat la Primăria Bucureşti, Gabriela Firea a subliniat că îşi doreşte să candideze.

„Dacă cetăţenii mă votează, mă vor vota, mă voi întoarce ca primar general. Mi-aş dori să candidez, dacă sunt sănătoasă, dacă sunt bine, dacă lucrurile sunt funcţionale, dacă mai am energie, putere ca acum”, a declarat Gabriela Firea.

Ministrul Familiei l-a criticat pe actualul primar, Nicuşor Dan, despre care a spus că este analist politic.

„Am văzut că domnul Dan este în lipsă de profesionişti în administraţie, am văzut că este analist politic şi a afirmat într-un interviu că dumnealui sigur va avea susţinerea clasei politice şi că nu ştie dacă voi avea eu. Până în acest moment nu mă îndoiesc de susţinerea colegilor din Partidul Social Democrat, a preşedintelui Ciolacu, a secretarului Paul Stănescu, a prim-vicepreşedintelui Sorin Grindeanu, care a şi manifestat acum două zile această susţinere la alegerile de la Sectorul 4, unde a fost reales colegul nostru, domnul primar Daniel Băluţă”, a spus Firea.

Firea spune că ar putea fi susținută de coaliție pentru o candidatură comună la Primăria Capitalei

Gabriela Firea a menţionat că sunt discuţii incipiente la nivelul coaliţiei de guvernare pentru ca ea să fie susţinută pentru o candidatură la Primăria Capitalei.

„Discuţiile în coaliţie aş putea să afirm că sunt incipiente, s-a vorbit la nivel teoretic. Nu aş vrea să angajez acum mai multe aspecte. Din punct de vedere politic se vorbea despre o posibilă alianţă în 2024 la nivel de Bucureşti pentru alegerile locale, dar nu ştiu cât de mult să mă bazez. Este decizia domniilor lor, dacă vor veni cu un candidat redutabil pentru Primăria Capitalei sau vor dori să avem o alianţă politică şi să îi reprezint şi pe ei cu cinste, aş spune eu, pentru că am avut foarte multe proiecte social-democrate la Capitală, dar şi foarte multe liberale şi mă refer aici la investiţii”, a mai subliniat Gabriela Firea.