Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a afirmat luni seară, într-o emisiune tv, că nu îşi însuşeşte criticile legate de mizeria din parcurile din Bucureşti, el susţinând că acestea sunt exact ca în anii trecuţi, iar în prezent curăţenia este destul de bună. Nicuşor Dan a precizat că se fac unele investiţii în parcuri şi că urmează să fie schimbat şi mobilierul din cele 40 de locuri de joacă.

HotNews.roFoto: Hotnews

Întrebat luni seară, la postul B1 TV, despre criticile privind mizeria din parcurile Capitalei, Nicuşor Dan a spus că este destul de bună curăţenia, relatează News.ro.

„Nu vreau să îmi însuşesc această critică, parcurile nu sunt nici mai bine, nici mai rău decât au fost toţi anii aceştia. Mă duc relativ des în Parcul Carol cu copiii. Ele nu au sisteme de irigaţii şi iarba, pentru că e secetă, este arsă. Curăţenia este destul de bună. A fost un moment în vara anului trecut, când am făcut trecerea de la companiile municipale care cheltuiau în exces, când la 2-3 luni nu a fost tunsă iarba. În momentul de faţă iarba este tunsă. În momentul de faţă este o curăţenie care se face permanent”, a declarat Nicuşor Dan.

Edilul a arătat că există, totuşi, o problemă legată de aspectul aleilor, dar şi cea legată de mizeria lăsată în urmă de ciori.

„O problemă este cu calitatea aleilor, care sunt sparte de ani de zile, dau impresia de delăsare a respectivului parc şi, în mod specific, în Herăstrău avem inclusiv maluri de lac care s-au dus către apă. Reparaţiile pentru mal de lac sunt de 40-50 de milioane de lei. O să le facem, până la sfârşitul acestui mandat le facem şi pe astea. Şi specific în Parcul Cişmigiu avem ciorile, care dimineaţa până când se face curat găseşti aleile şi locurile de joacă murdare. Locuri de joacă şi alei pe care noi le curăţăm în fiecare zi. Avem această problemă de ani de zile, nu e o problemă nouă în acest mandat”, a arătat Nicuşor Dan.

„Ne-am apucat să facem acele lucrări care nu s-au făcut ani de zile”

Nicuşor Dan a subliniat că se execută unele lucrări de reparaţii în unele parcuri.

„Pe banii pe care am reuşit să îi ducem către zona de parcuri am început să facem lucruri care, la fel, nu s-au făcut. Avem un pod, aşa numitul pod mare din Cişmigiu, construit acum mai bine de 100 de ani, nu s-a reparat niciodată. Acum îl avem în reparaţie şi ăsta e motivul pentru care nu este apă în lac, pentru a se face lucrări pe dedesubtul podului. Avem, tot în Cişmigiu, mai multe pergole care sprijină plantele agăţătoare, 30 erau putrede, le-am înlocuit. Deci ne-am apucat să facem acele lucrări care nu s-au făcut ani de zile”, a mai precizat Nicuşor Dan.

Primarul a adăugat că vor urma lucrări şi în locurile de joacă.

„În ceea ce priveşte locurile de joacă, în toate cele 40, fie o să le schimbăm, fie o să le reparăm pe cele care se pot repara”, a mai declarat Nicuşor Dan.