Premierul Nicolae Ciucă afirmă că îşi ”păstrează partea de responsabilitate” atunci când este întrebat despre procentul cu care pensiile ar urma a fi majorate de la începutul anului viitor, şeful Guvernului precizând că în prezent există doar ipoteze legate de procentul cu care aceste venituri vor creşte, potrivit News.ro.

Nicolae CiucaFoto: Guvern, Facebook

Întrebat cu cât ar putea fi majorate pensiile, în contextul în care diverşi politicieni avansează procente diferite, primul ministru Nicolae Ciucă a explicat că există mai multe ipoteze în acest sens.

”Tocmai aici apare partea care nu trebuie să se transmită către oameni pentru a le crea aşteptări, pentru că şi aşa sunt destul de necăjiţi şi aşa au problemele pe care le ştim cu toţii. Eu îmi păstrez partea de responsabilitate. Îmi doresc foarte mult, ca prim ministru, şi nu cred că există cineva care să nu-şi dorească să poată să acopere această rată a inflaţiei prin asigurarea de venituri suplimentare pensionarilor, tuturor celor care au viaţă activă şi lucrează într-un domeniu sau altul, cetăţenilor vulnerabili. Acum, în momentul de faţă, avem ipoteze, sunt ipoteze de la 10% la 15%, la 11%”, a declarat Nicolae Ciucă într-un interviu difuzat, marţi seară, de Antena 3.

Purtătorul de cuvânt al PNL, deputatul Ionuţ Stroe, a declarat luni în emisiunea Talk News de la Profit news TV că există din partea tuturor partidelor care fac parte din coaliţie intenţia de a majora pensiile.