Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat miercuri, la Profit News TV, despre ce se va întâmpla în această iarnă cu căldura în Capitală, că avarii vor fi trei, patru, cinci ani de acum încolo, dar, „după 10 ani în care am mers din rău în mai rău, acum mergem în mai bine, însă viteza nu este suficient de mare”, potrivit News.ro.

Nicuşor DanFoto: Agerpres

”Există o corelaţie între calitatea serviciului de apă caldă şi câtă apă pierzi. Acum 10 ani pierdeam 23 sau 24 la sută, acum am ajuns la 37 la sută. Am moştenit pierderi, 36 şi un pic. (..) Din toamnă, o să finalizăm achiziţia publică pentru cei 200 de km de reţea, este timp în toamnă să se facă proiectarea pentru ca anul viitor să avem 15 şantiere”, a spus Nicuşor Dan.

Primarul Capitalei a menţionat: ”Lucrul important este că am progresat şi progresăm mai repede şi ne ocupăm de problema asta”.

Despre ce se va întâmpla până în 2024, Nicuşor Dan a spus că ”o să fie mai bine”.

”Cea mai rea iarnă a fost 2020 -2021, vă aduc aminte că înainte de Crăciun am avut o avarie majoră, sectoarele 2 şi 3 nu au avut apă caldă. În 2022-2223 va fi ceva mai bine”, a afirmat el.

Întrebat dacă bucureştenii vor sta în frig, Nicuşor Dan a arătat că ”o să fie avarii, cum au fost în toate iernile”.

”Avarii o să fie trei, patru, cinci ani de acum încolo, avem conducte de 50 de ani, 60 de ani”, a explicat primarul.