Ministrul Mediului, Tanczos Barna, afirmă că şi în condiţiile creşterii tarifelor la energia electrică este rentabilă achiziţionarea unui autoturism electric, arătând că la un preţ de doi lei pe kilowatt un autoturism electric consumă mai puţin decât unul cu motor pe combustie. Tanczos subliniază că, în decizia de a cumpăra un automobil, trebuie ţinut cont şi de faptul că acelea electrice reduc poluarea în marile oraşe, iar „în momentul în care vorbim de sănătatea noastră, nu putem să calculăm tot timpul rentabilitatea”, relatează News.ro.

​​Tanczos BarnaFoto: Agerpres

„Nu este mai scump nici astăzi să mergi cu maşina electrică decât cu maşina pe benzină sau motorină. Şi în condiţiile în care nu mai plăteşti la 80 de bani curentul, ci la 1,80-2 lei, şi în condiţiile respective încă maşina electrică este cel puţin la nivel, dacă nu un pic mai jos faţă de aceste motorizări standard. Dar, încă o dată, maşina electrică este o soluţie ideală pentru a scoate poluarea din marile oraşe şi, în momentul în care vorbim de poluare, vorbim de sănătatea noastră, nu putem să calculăm tot timpul rentabilitatea. Efortul trebuie să fie unul comun şi din partea autorităţii locale, pentru că acolo unde s-au scos autobuzele pe motorină se vede foarte clar că a scăzut poluarea în oraşul respectiv, acolo unde sunt din ce în ce mai multe maşini electrice cu siguranţă va scădea poluarea şi o să fie o situaţie avantajoasă pentru cetăţeni, pentru sănătate”, a afirmat Tanczos Barna, miercuri seară, la Digi 24.

El a subliniat că autoturismul electric este cel mai rentabil din punctul de vedere al consumului dacă este încărcat la o staţie normală, nu la una rapidă.