Martine Croxall, prezentatoare a postului BBC News, a fost scoasă din emisie pentru o "potențială încălcare a imparțialității", după ce Boris Johnson s-a retras din cursa pentru conducerea Partidului Conservator, relateză The Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Martine Croxall a spus că a fost „veselă" după anunțul făcut de fostul premier al Marii Britanii la începutul ediției de duminică seara a emisiunii The Papers, în care experții discută principalele știri ale zilei.

Emisiunea a început la ora 22.30, la aproape o oră și jumătate după ce Boris Johnson a anunțat că se retrage din competiția pentru șefia Partidului Conservator.

"Ei bine, totul este foarte interesant, nu-i așa? Am voie să fiu atât de bucuroasă? Ei bine, eu sunt", a spus Martine Croxall.

Comentariul jurnalistei britanice a fost criticat pe rețelele de socializare, inclusiv de unii parlamentari conservatori precum fostul secretar de stat pentru cultură Nadine Dorries, care a spus că este părtinitoare.

„Această lipsă de imparțialitate demonstrează cât de adânc înrădăcinată este părtinirea", a scris pe Twitter Dorries, care a sprijinit încercarea eșuată a lui Johnson de a reveni ca prim-ministru.

Gazda a recunoscut că este posibil să fi încălcat liniile postului public de televiziune atunci când a râs la un comentariu al invitatului care l-a ironizat pe fostul prim-ministru.

"Probabil că nu ar trebui să [râd]", a spus ea. "Probabil că încalc vreo regulă teribilă de imparțialitate pentru că râd".

Un purtător de cuvânt al postului public de televiziune din Marea Britanie a anuțat că "BBC News revizuiește de urgență ediția de aseară a emisiunii The Papers de pe canalul de știri pentru o posibilă încălcare a imparțialității. Este imperativ să menținem cele mai înalte standarde editoriale”.

Croxall va fi suspendată până la finalizarea anchetei, informează agenția de știri PA.

BBC a precizat că ancheta vine în urma plângerilor de pe rețelele de socializare.