Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a declarat miercuri, la Profit News TV, despre certurile din coaliţie, că nu există astăzi altă soluţie şi nu există riscul spargerii acestei coaliţii. El a mai arătat că există un protocol semnat, care prevede o anumită rotativă şi acest protocol semnat de liderii partidelor trebuie respectat, potrivit News.ro.

Cseke AttilaFoto: UDMR

Despre tensiunile din coaliţie, ministrul Dezvoltării a spus că „fiecare partid are un program, de aici, în limitele rezolabile, rezultă nevoia fiecărei formaţiuni de a încerca să îşi impună un anumit punct de vedere care de multe ori poate fi contondent faţă de celălalt partid”.

„Nu văd o problemă că sunt opinii diverse, câteodată şi contondente, sunt două partide mari cu programe politice destul de diferite, cu viziuni diferite pe anumite teme. Eu cred că această soluţie a fost o soluţie corectă şi nu există nicio altă soluţie, nu a existat nu există şi nici anul viitor nu va exista”, a explicat Cseke Attila.

Ministrul UDMR a mai afirmat că „există un protocol semnat şi din punctul lor de vedere trebuie respectat, care prevede o anumită rotativă, dar nu este subiectul momentului”.

„Subiectul momentului este partea de energie, pentru că ne loveşte şi pe noi această criză. (..) Noi avem nevoie de această coaliţie, chiar dacă dezbaterile au loc, cunoscând mecanismele din interior, nu există astăzi altă soluţie şi nu există riscul spargerii acestei coaliţii”, a mai declarat Cseke Attila.