Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că nu va refuza funcţia de premier din luna mai a anului viitor. El susţine că se aşteaptă ca preşedintele Klaus Iohannis să accepte nominalizarea pe care o va face PSD, menţionând că, în caz contrar, se va ajunge la alegeri anticipate, potrivit News.ro.

Marcel CiolacuFoto: Agerpres

”Categoric că nu voi refuza funcţia de prim ministru la rotaţie. Dar e şi normal... în acest moment există această decizie, când am mers la Cotroceni, ca eu să merg pentru funcţia de prim ministru”, a afirmat Marcel Ciolacu, miercuri seară, la B1 Tv.

Întrebat dacă preşedintele Klaus Iohannis a fost de acord cu rotaţia la şefia Executivului, Ciolacu a răspunse că el nu a încheiat protocol cu şeful statului.

”Eu nu fac protocoale cu preşedintele Klaus Iohannis. Nu am avut acest dialog cu preşedintele Klaus Iohannis. Eu cred că preşedintele României ţine cont de un protocol politic care creează o majoritate. Constituţional, atributul de desemnare a primului ministru este al preşedintelui. Să mă duc să-l rog pe preşedinte? El va trebui să ţină cont de un act politic. Nu ţine cont, vom avea alegeri anticipate, lucrurile sunt simple! Nu trebuie să le mai complicăm noi mai mult de atât”, a adăugat Ciolacu.

Liderul PSD a menţionat că speră ca, la rotaţia în fruntea Guvernului, procesul să se desfăşoare ”foarte rapid”.

Totodată, Ciolacu l-a acuzat din nou pe şeful statului de implicare în campania electorală.

”Poate această coaliţie de stânga şi de dreapta să aducă ţara într-o direcţie de normalitate şi de respect instituţional. Fiecare să-şi vadă de atribuţiile pe care le conferă Constituţia. Să nu credeţi că eu o să uit vreodată – nu e vorba de iertare, că suntem creştini – dar nu o să uit vreodată implicarea preşedintelui României în campaniile electorale sau implicarea către un anumit partid politic. Eu nu-mi doresc să se mai întâmple aşa ceva. Eu îmi doresc un preşedinte al României care să respecte Constituţia şi să-şi înţeleagă rolul şi rostul pe care l-a avut”, a mai afirmat liderul PSD.