Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat duminică la Antena 3 că ar fi mai bine ca Nicuşor Dan să îşi dea demisia şi să lase bucureştenii să găsească un viceprimar, pentru că nu are capacitatea de a conduce administrativ Capitala României, relatează News.ro.

Marcel CiolacuFoto: Agerpres

”Tu te interesezi de căldura bucureştenilor pe 10 noiembrie? Tu în noiembrie te trezeşti? Să sune Ciolacu. E o incoerenţă, are excedent în septembrie de 200 de milioane de lei şi cere ajutor la guvern. O să avem discuţia în coaliţie, dacă premierul doreşte să aibă această discuţie, nu e în atribuţiile mele”, a spus Ciolacu, după ce primarul Capitalei i-a cerut să vorbească cu Ministrul de Finanţe pentru a rezolva problema termiei în Bucureşti.

Liderul PSD a continuat: ”Din punctul meu de vedere, îmi menţin părerea, cel mai bine este să îşi dea demisia, să lase bucureştenii să găsească un viceprimar. Nu are capacitatea de a conduce administrativ Capitala României, nu are ştiinţa necesară”.

”Faţă de partenerii mei de la PNL, îi invit să recunoaşcă că au greşit că l-au susţinut pe Nicuşor Dan”, a spus Ciolacu.

HotNews.ro a scris săptămâna trecută că ELCEN a obținut în instanță trei titluri executorii impotriva Termoenergetica, furnizorul de apă caldă și căldură din București, pentru datorii de 535 milioane lei.

Astfel, ELCEN poate bloca oricând conturile Termoenergetica ceea ce ar putea conduce la intrarea în insolvență a companiei Primăriei Capitalei. Termoenergetica are în total datorii de aproape 800 milioane lei la ELCEN.

Nicușor Dan a făcut apel la guvern să aloce banii necesari ca municipalitatea să plătească datoriile acumulate la Termoenergetica.

Marcel Ciolacu i-a răspuns atunci ironic, urându-i "succes în continuare".