Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că arhiva municipiului Bucureşti, aflată în prezent în localitatea Pecineaga, judeţul Tulcea, va fi recuperată şi digitalizată, printr-un proiect aprobat de Consiliul General, potrivit News.ro.

Nicuşor DanFoto: Agerpres

El menţionează că este vorba despre ”66 de mii de dosare care însumează 2 kilometri liniari de arhivă care conţin toate studiile şi proiectele clădirilor din Capitală construite în perioada comunistă”.

”Arhiva municipiului Bucureşti va fi recuperată şi mai apoi digitalizată. Proiectul a fost aprobat de consilierii generali în şedinţa de ieri. 66 de mii de dosare care însumează 2 kilometri liniari de arhivă conţin toate studiile şi proiectele clădirilor din Capitală construite în perioada comunistă, respectiv blocuri de locuinţe, şcoli, spitale etc. Toate aceste informaţii vor fi extrem de utile instituţiilor publice la realizarea proiectelor de reabilitare şi consolidare a clădirilor”, a afirmat Nicuşor Dan, sâmbătă, într-o postare pe Facebook.

El a explicat că arhiva a aparţinut fostului Institut Proiect Bucureşti până în anul 1989, iar ulterior, trebuia predată autorităţii publice locale, potrivit prevederilor legale, însă nicio administraţie nu a fost interesată de recuperarea acestor documente. Înfiinţat în 1953, Institutul Proiect Bucureşti a realizat proiectarea ansamblurilor de locuinţe din toată Capitala, fiind cel mai mare institut de proiectare din ţară.

Nicuşor Dan a precizat că, în prezent, ”arhiva se află în siguranţă în judeţul Tulcea, localitatea Pecineaga”.