Ministrul Muncii Marius Budăi afirmă, întrebat dacă în perioada următoare există riscul ca sistemul de pensii să fie unul nesustenabil, odată cu ieşirea la pensie a aşa-numitelor generaţii de „decreţei”, că în orizontul anului 2030 nu vor fi probleme legate de plata pensiilor, amintind că în România au mai existat perioade în care numărul salariaţilor a fost mai mic decât cel al pensionarilor.

​Marius BudăiFoto: Agerpres

„A mai fost în România când numărul de salariaţi a fost mai mic decât numărul de persoane aflate în pensie şi nu au fost probleme, s-au plătit pensiile. Însă nu e asta o explicaţie, noi trebuie să luăm măsuri, trebuie să fim pro-activi, cum am fost pe perioada anului 2022”, a afirmat Marius Budăi, luni seară, la Antena 3, potrivit News.ro.

El a subliniat că se fac simulări la nivelul Guvernului privind situaţia demografică, de aceea există, la nivelul Ministerul Ministerului Familiei, măsuri privind creşterea natalităţii, dau şi alte tipuri de măsuri privind ocuparea forţei de muncă.

„În 2030 nu vor fi probleme. Eu cred că suntem într-o perioadă în care trebuie să mergem din aproape în aproape. În dinamica economică şi socială de acum, să te pronunţi pentru 2050, eu cred că este cam mult”, a adăugat ministrul.