Liderul PSD Marcel Ciolacu a afirmat luni seară, la România tv, că nu este fan al alegerilor anticipate, însă avertizeză că dacă nu va fi respectat acordul politic încheiat între partidele de guvernare privind rotaţia premierilor, atunci aceasta ar putea fi direcţia şi calea de urmat, potrivit AFP.

Nicolae Ciucă și Marcel CiolacuFoto: Agerpres

„N-am auzit niciun factor decident nici de la PSD, nici de la PNL, care să ridice anumite probleme asupra acordului politic care a creat această coaliţie din care face parte nu numai PSD şi PNL, ci şi UDMR şi minorităţi. Va avea loc acest schimb de prim-miniştri. Este pe 23 sau 25 mai. Presupun că la începutul lunii mai vom veni cu un program de guvernare şi o să începem toate procedurile legale şi constituţionale pentru această rocadă”, a declarat Marcel Ciolacu, luni seara la RTV.

Acesta a mai spus că alegerile anticipate sunt soluţia, dacă nu va fi respectat acordul politic între partidele de guvernare.

„Domnul prim-ministru Nicolae Ciucă e un om de onoare. E militar şi general şi sunt ferm convins că nu sunt probleme. Atributul desemnării prim-ministrului este al preşedintele României, conform Constituţiei. Dacă nu se doreşte, cu toate că nu sunt un mare fan al alegerilor anticipate, cred că aceea ar fi direcţia. Ar fi păcat pentru că această coaliţie, prin intrarea PSD, în afara faptului că a adus o coerenţă guvernamentală, a adus şi o stabilitate politică şi o linişte pentru toţi factorii decidenţi din statul român într-un moment foarte critic şi nu am nicio reţinere să spun - după o guvernare de doi ani de zile de dreapta, a mai explicat liderul PSD.