Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat marţi în emisiunea Talk News de la Prima News TV, despre Nicolae Ciucă prezidenţiabilul PNL că foarte probabil va fi, pentru că liderul PNL corespunde profilului pe care îl caută partidul: „un lider puternic, un lider care va uni, nu unul care să dezbine, va susţine acolo un om educat moral, un om educat şi o figură care trebuie să se ridice peste stânga, dreapta, centru”.

Nicolae CiucăFoto: Inquam Photos / Octav Ganea

„PNL va susţine pentru funcţia de preşedinte un lider puternic, un lider care va uni, nu unul care să dezbine, va susţine acolo un om educat moral, un om educat. Din punctul nostru de vedere, trebuie să fie o figură care trebuie să se ridice peste stânga, dreapta, centru, trebuie să fie un om pentru toţi românii”, a spus Ionuţ Stroe, despre portretul candidatului PNL la alegerile prezidenţiale, potrivit News.ro

Întrebat dacă acesta va fi premierul Nicolae Ciucă, Ionuţ Stroe a răspuns: „Da, foarte probabil, corespunde profilului descris”.

El a precizat că nu s-a luat o decizie privind modul în care îşi vor desemna candidatul la prezidenţiale.

Despre o candidatură comună PSD-PNL, Stroe a menţionat că mereu liberalii au candidat singuri. „Mereu am construit candidaturi, nu se pune problema în acest moment de candidaturi comune”, a spus el, arătând că protocolul de colaborare cu PSD priveşte doar guvernarea.