Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a susținut luni seară, la România TV, că pensiile militarilor nu sunt speciale și nu se impune tăierea acestora deoarece destructurează armata în condițiile în care avem un război în Ucraina.

Marcel Ciolacu si Nicolae CiucaFoto: Guvern, Facebook

Ciolacu spune că nici pensiile speciale ale magistraților sau ale angajaților MAI nu ar trebui atinse și-i acuză pe politicienii care promit aceste lucruri că își fac campanie electorală, că sunt inconștienți si destabilează România.

„Nu poti sa decapitezi, armata, politia, justitia, pentru ca vor niste scelerati, cu razboiul la granita. 22 de state au componenta speciala la armata. Nu poti sa tai pentru ca vor niste scelerati, ca sa castige niste voturi. Cand noi avem peste 600 de km de granita cu tara care e in razboi cu un dement. Pentru ca vor unii sa minta romanii ca sunt ei salvatorii pensiilor din Romania. Eu va arat ca PSD, in coalitia cu PNL, va veni cu o lege, care va indeplini jalonul, ca sa nu pierdem acesti bani.”, a țipat Ciolacu în emisiune.

El propune că noua reformă a pensiilor va avea grijă să elimine acele anomalii în care anumite persoane au pensii mai mari decat au avut salariul.

„Vom veni cu o abordare corecta, pentru ca legea sa treaca de CCR. Am facut deja un grup de lucru, avem raportul de la Banca Mondiala si se lucreaza pe el. Dar trebuie sa intelegem ca aceasta lege nu e retroactiva. Dar pe componenta speciala, poti veni cu impozitare in functie de venituri. Este o abordare corecta, constitutionala. Mai mult, pentru viitor s-a stabilit clar ca nu poti sa ai mai mult la pensie decat ai avut in activitate. Suntem singura tara din lume, este inacceptabil. Nu poti veni o zi magistrat si sa ai o viata pensie speciala”, a mai spus Ciolacu la România TV.