Rusia nu are resurse suficiente ca să ajungă până la Odesa, Transnistria și să închidă bucla, iar NATO nu vede un risc de atac militar iminent la adresa Republicii Moldova, a declarat într-un interviu pentru TVR INFO secretarul general adjunct al Alianței Nord-Atlantice, Mircea Geoană.

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATOFoto: Petras Malukas / AFP / Profimedia Images

"Asta nu înseamnă că Federația Rusă nu folosește, în timp ce vorbim, un arsenal al războiului hibrid în totalitatea sa împotriva Republicii Moldova", a remarcat oficialul NATO, care a subliniat că încercarea de a răsturna un regim democratic ales "este o operațiune activă" în R. Moldova.

"Am spus și repet, nu vedem un risc de atac militar iminent la adresa Republicii Moldova din partea Federației Ruse. Pentru un motiv foarte simplu: nu au resurse suficiente ca să ajungă până la Odesa, Transnistria și să închidă bucla. Asta nu înseamnă că Federația Rusă nu folosește, în timp ce vorbim, un arsenal al războiului hibrid în totalitatea sa împotriva Republicii Moldova", a atras atenția Mircea Geoană.

"Încercarea de a răsturna un regim democratic ales este o operațiune activă, mobilizarea de forțe politice din Republica Moldova, comunicare, dezinformare, minciuni sunt folosite pe scară foarte largă în R. Moldova", a declarat secretarul general adjunct al NATO, potrivit TVR Info.