Adriean Videanu a intervenit telefonic, miercuri seara, in cadrul emisiunii "Sinteza zilei" (Antena 3) acuzandu-l pe moderatorul Mihai Gadea ca a dezinformat in emisiunea precedenta atunci cand a lasat sa se inteleaga ca Elena Basescu (persoana care a primit locuinta de la primarie) ar fi aceeasi cu fiica presedintelui Basescu, desi i-a pus la dispozitie toate actele care dovedeau contrariul. Videanu spune ca si Ludovic Orban a facut acelasi joc in emisiune desi stia si el care este realitatea. Mihai Gadea s-a aparat spunand ca a vorbit despre Elena Basescu dar ca nu a sustinut ca este fiica presedintelui Romaniei.

Mihai Gadea a replicat spunand ca a vorbit despre Elena Basescu dar ca nu a sustinut ca aceasta este fiica presedintelui Romaniei. El a redifuzat un fragment din emisiunea "Sinteza zilei" de marti in care cerea presedintelui Basescu sa clarifice daca respectiva persoana este sau nu fiica sa. Si in acea emisiune a intervenit telefonic Adriean Videanu care a spus ca e vorba d eo coincidenta de nume, Elena Basescu invocata de jurnalistii de la Jurnalul fiind o batranica.

"Ce a fost neclar in emisiunea de ieri dle presedinte? Poate ati fost obosit sau v-ati uitat la emisiunile favorite de pe alte posturi sau la kiki riki miky de spuneti ceea ces puneti in comunicat" si-a inceput emisiunea Mihai Gadea.

Oana Stancu, jurnalist la Jurnalul National, spune ca articolul din ziarul la care lucreaza nu este unul manipulator deoarece a vorbit despre o Elena Basescu fara insa a spune insa ca este fiica presedintelui, dovedindu-se ulterior ca era doar o coincidenta de nume.

Stancu spune ca aveau motive care sa conduca si la concluzia ca este vorba despre fiica presedintelui Basescu din cauza coincidentei de nume si a faptului ca la momentul repartitiei (2001) ambele persoane erau necasatorite.

"Cand cineva pronunta Elena Basescu fara sa faca alte precizari este clar ca 99% dintre oameni se gandesc ca este vorba de fiica presedintelui... Cred ca era corect ca Jurnalul National sa fi intrebat mai intai autoritatile inainte sa publice acele informatii", a mai adaugat Videanu.

Scandalul a plecat de la articolul publicat ieri de Jurnalul National , "Traian Basescu-repartitie pentru Elena Basescu", in care se sustine ca fostul primar general Traian Basescu a semnat o repartitie de locuinta pentru Elena Basescu, fara a preciza daca persoana este fiica actualului sef al statului. Subiectul a fost abordat, marti seara, in emisiunea "Sinteza Zilei" a postului Antena 3 , confuzia prelungindu-se. Jurnalistii de la Jurnalul si Antena 3 au explicat ca ei doar s-au intrebat daca nu e chiar fiica presedintelui acea Elena Basescu care a primit locuinta de la Primarie si nu au afirmat ca e chiar ea.