Primarul Capitalei a declarat luni seara la Europa FM, vorbind despre reparațiile la sistemul de termoficarea al Capitalei spunând că probleme sunt departe de a fi rezolvate.

Lucrari la sistemul de termoficareFoto: Inquam Photos / George Calin

„Ireal este să preiei un sistem de termoficare cu datorii de 100 de milioane și să-l duci la un miliard de euro – asta este ireal și după aceea să-l duci în faliment – asta s-a întâmplat înainte de mandatul meu. Problemele nu se rezolvă peste noapte. Există niște indicatori matematici care spun dacă e mai bine sau nu e mai bine și ei sunt proporționali cu câtă apă pierzi pe rețea”, a spus Nicușor Dan

El consideră că în iarna care a trecut a fost mai bine decât iarna trecută dar „nu poți să rezolvi problema dacă nu duci bani acolo”:

Ce se întâmplă zilele astea: este un fenomen care se întâmplă la pornirea instalației de căldură și la oprirea ei pentru că, în momentul în care pornești, presiunea este mai mare și presiunea mai mare pe o rețea de 40-50-60 de ani face să plesnească în mai multe locuri. Ce se întâmplă când oprești: trebuie să aduci acea căldură pentru apă caldă din altă parte și în alte segmente generezi diferențe de presiune. Statistic, cele mai multe avarii se produc în octombrie, în funcție de an, și în martie aprilie”.

Edilul șef a adăugat că „Am instalat acea centrală provizorie de la Titan pentru trei ani care va echilibra sistemul”.

Nicușor Dan a vorbit și despre planurile de reparații pentru 2023: „Se poate întâmpla să nu fie o săptămână apă caldă pentru că distanța este așa de mare încât nu ai posibilitatea tehnică să aduci apă caldă”. (interviu integral pe Europa FM)