Ludovic Orban, liderul Forţa Dreptei a declarat luni seară la Prima News, despre preşedintele Klaus Iohannis, că şeful statului îşi doreşte o alianţă electorală PNL-SD, care să sprijine un candidat la preşedinţie din partea PSD iar el să se întoarcă preşedinte la PNL şi să fie premier, potrivit News.ro.

Ludovic OrbanFoto: AGERPRES

Ludovic Orban a declarat despre candidatul dreptei la prezidenţiale că întâi trebuie să vedem care va fi foma coaliţiei de centru dreapta.

„Personal sunt partizanul unei coalizări, USR, PMP. De altfel noi şi colaborăm. Cu REPER nu prea colaborăm, noi colaborăm cu USR-ul, într-adevăr, am realizat demersuri comune, am depus moţiuni împreună”, a spus Orban.

Despre varianta Cătălin Drulă candidat, Orban a precizat că ar prefera să nu deschidă o discuţie pe acest subiect.

„Dacă mă întrebaţi pe mine, important este să se genereze o coaliţie a forţelor de centru-dreapta. (..) Eu încă consider că bătălia nu este dată, dacă se realizează o construcţie inteligentă, se poate genera o masă critică ca să împiedicăm câştigarea alegerilor de către PSD”, a spus liderul Forţa Dreptei.

Întrebat ce funcţie va avea preşedintele Klaus Iohannis după terminarea mandatului, el a spus:

”El vizează să mai joace un rol, din punctul meu de vedere nu va mai juca niciun rol. El îşi doreşte o alianţă electorală PNL-SD, care să sprijine un candidat la preşedinţie din partea PSD iar PNL să obţină poziţia de premier, să se întoarcă preşedinte la PNL şi să fie premier din partea PNL. Asta îşi doreşte el, eu sunt convins că asta a fost planul lui Iohannis, deşi ultimele voiaje îmi indică mai degrabă, aşa, o încercare de a fructifica toate avantajele funcţiei prezidenţiale, prin destinaţii exotice”, a declarat Orban.