Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat sâmbătă la Antena 3, referitor la negocierile cu sindicatele din educaţie, că nu crede că soluţia este doar la el, ci este la întreaga coaliţie. Întrebat dacă va merge în faţa profesorilor cu o majorare a salariilor, ministrul a spus că nu merg la o negociere cu concluziile şi cu liniile deja ştiute din acest moment.

Marius BudaiFoto: Agerpres

„Sunt într-o perioadă extrem de delicată, în care gândul meu se duce către cei trei milioane de copii şi cei aproximativ 300.000 de lucrători din sistemul de educaţie şi consider că este mai presus de orice dispută a unuia sau altuia. (...) Decizia şi ceea ce Marcel Ciolacu a decis, să întrerupem orice discuţie, orice negociere politică, pentru că (...) orice funcţie publică, politică, într-un guvern este mult mai puţin importantă decât destinul a peste trei milioane de copii şi trebuie să lăsăm aceste discuţii deoparte, şi din respect pentru cadrele didactice şi din dorinţa de a rezolva aecastă problemă, voi fi mâine în Bucureşti, prezent la aceste discuţii”, a spus Marius Budăi într-o intervenţie la Antena 3, potrivit News.ro.

Ministrul s-a referit la greva profesorilor, arătând: „Nu cred că soluţia este doar la mine, eu cred că soluţia este la întreaga coaliţie”.

„Dacă ar fi fost soluţia doar la mine şi la colegii mei, că nu lucrez singur la această lege (...), atunci vă garantez că într-o lună, maxim două, am închis această temă şi sper să o şi fac, însă aici nu vorbim doar de lege, vorbim de finanţare, de mult mai multe lucruri, şi mai vorbim că dacă acest PNRR a fost scris în secret, eu am aprobarea preşedintelui PSD şi a partidului să nu facem o reformă pe ascuns”, a arătat Budăi.

Ministrul Muncii a precizat că a avut discuţii cu toate ministerele şi primeşte deja parte din solicitările celor din sistem şi le-a trimis către Banca Mondială.

„Aşteptăm analizeze de impact şi apoi le centralizăm şi să continuăm discuţia. Legea salarizării este parte a cererii numărul 4, noi suntem încă cu cererea numărul 2 neînchisă. (...) Orice decizie ia coaliţia, vizavi de reglementări, sunt un om care a lucrat în domeniu (...) şi mă voi achita de îndatoriri”.

Întrebat dacă mâine (duminică, n.r.), va merge în faţa profesorilor cu o majorare de salarii, ministrul Marius Budăi a spus: „Nu este un lucru la care să răspundă ministrul Muncii acum, fără să fie această discuţie transparentă mâine”.

„Nu mergem la o negociere şi la o discuţie în cadrul unui dalog social onest cu concluziile şi cu liniile deja ştiute din acest moment”, a mai afirmat Budăi.

Citește și: