Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat duminică despre Cătălin Drulă că are nevoie probabil să se construiască pe sine şi încă nu îi vede o identitate politică bine definită, pentru că îi e teamă să îşi asume cu adevărat poziţia de preşedinte al partidului, relatează News.ro

Cătălin Drulă, președintele USRFoto: AGERPRES

Trebuie să vedem cu cine vrea să lucreze, a mai spus Cioloş, arătând că pe proiectul politic România sunt gata să lucreze cu toţi cei care vor să construiască în România.

„Eu nu mă duc acolo doar ca să mă construiesc pe sine, cum zice Cătălin Drulă. El are nevoie probabil să se construiască pe sine pentru că încă nu îi văd o identitate politică bine definită, văd că îi e teamă să îşi asume cu adevărat poziţia de preşedinte al partidului, să îşi asume un proiect politic. Încă nu îl văd”, a declarat Dacian Cioloş la Prima News, despre liderul USR Cătălin Drulă.

„Dacă proiectul lor politic a fost să aibă toată puterea în partid, o au acum, dar trebuie să vedem şi ce proiect politic este acela şi să vedem cu cine vrea să lucreze. Din punctul nostru de vedere, pe proiectul politic România suntem gata să lucrăm cu toţi cei care vor să construiască în România”, a arătat Cioloş.

Drulă, derspre Cioloș: „Domnul Cioloş, prin acţiunile politice din ultimii ani, a fost un anti-lider. Şi România are nevoie de un lider”

Succesorul lui Dacian Cioloş la preşedinţia USR, Cătălin Drulă, se arată convins că Cioloş nu poate fi o soluţie pentru alegerile prezidenţiale de anul viitor. „Domnul Cioloş, prin acţiunile politice din ultimii ani, a fost un anti-lider. Şi România are nevoie de un lider, nu are nevoie de cineva care abdică, care renunţă, care face mofturi, care se construieşte pe sine”, spune Drulă.

Întrebat sâmbătă, în emisiunea Insider Politic, la Prima Tv, dacă predecesorul său la şefia USR, Dacian Cioloş, poate fi o soluţie pentru candidatura la alegerile prezidenţiale, Cătălin Drulă a răspuns: „sunt sigur că nu”, relatează News.ro

„Nu cred. Adică nu că nu cred, sunt sigur că nu. Pentru că domnul Cioloş, prin acţiunile politice din ultimii ani, a fost un anti-lider. Şi România are nevoie de un lider, nu are nevoie de cineva care abdică, care renunţă, care face mofturi, care se construieşte pe sine. Un lider de ţară trebuie să fie generos şi proiectul său nu poate fi sinele. Când proiectul tău eşti tu însuţi nu e bine pentru o comunitate”

Întrebat despre eventuale coaliţii la alegerile din anul 2024, preşedintele USR spune că vede „posibilă şi probabilă o soluţie în jurul USR”, inclusiv cu oameni din PNL care nu se mai regăsesc în partidul liberal.

VEZI ȘI: