Purtătorul de cuvânt al PNL, deputatul Ionuţ Stroe, a declarat luni, la Prima News, că în această săptămână vor putea să promoveze în Parlament proiectul pensiilor speciale, iar în primă fază pensiile speciale vor fi impozitate, cel puţin partea de necontributivitate, urmând ca ulterior, progresiv, să avem un sistem care practic să fie unul corect şi echitabil, potrivit News.ro.

Ionuţ StroeFoto: Facebook - Ionut Stroe

„Amendamentele depuse de Ministerul Muncii vor fi trecute prin comisie, există în momentul de faţă opinii din partea Băncii Mondiale şi a Comisiei Europene privind modul în care se va modifica acest regim special al pensiilor în România. De altfel noi am susţinut tot timpul, prin tot felul de initiative legislative, eliminarea acestui regim special şi o astfel de decizie se înscrie şi în reforma pensiilor pe care actuala Coaliţie şi-a asumat-o prin Programul de guvernare. Suntem condiţionaţi şi de PNRR şi cu siguranţă ne dorim promovarea unui proiect legislativ complet”, a spus Ionuţ Stroe la Prima News.

El a precizat că în această săptămână vor putea să promoveze acest proiect al pensiilor speciale.

„Putem să construim, de ce nu, un proiect sustenabil, bazat pe principiul contributivităţii, aplicabil tuturor. În primă fază pensiile speciale vor fi impozitate, cel puţin partea de necontributivitate, urmând ca ulterior, progresiv, să avem un sistem care practic să fie unul corect, unul echitabil, care să răsplatească toţi contribuabilii, în mod echitabil”, a explicat Stroe.