Preşedintele social-democraţilor Marcel Ciolacu a declarat miercuri că există o decizie în momentul de faţă, una care nu a fost schimbată, potrivit căreia Gabriela Firea este candidatul PSD la Primăria Capitalei. El a adăugat că vor fi stabiliţi candidaţii partidului pentru alegerile locale după cele europarlamentare.

Gabriela FireaFoto: Inquam Photos / Octav Ganea

„Există o decizie în acest moment şi ea nu a fost schimbată, doamna Gabriela Firea este candidatul PSD la Primăria Capitalei. Nu am luat altă decizie. Ştim cu toţii, şi vă spun fără nicio reţinere, ministrul Gabriela Firea n-are nicio vină în cazul «azilelor groazei». Ştim cu toţii acest adevăr. Dacă va rămâne doamna Gabriela Firea sau nu, este cu totul altă discuţie, care ţine în primul şi în primul rând de doamna Gabriela Firea şi de decizia domniei sale”, a declarat Marcel Ciolacu, întrebat miercuri la Digi 24 dacă Gabriela Firea mai are susţinere din partea sa pentru a candida la Primăria Capitalei.

Premierul Marcel Ciolacu a mai precizat că PSD va decide candidaţii la locale după alegerile europarlamentare, care vin primele în anul electoral 2024.

„Ca preşedinte de partid, prioritatea mea sunt primele alegeri. Primele alegeri sunt alegerile europarlamentare. După europarlamentare, o să hotărâm împreună cu colegii mei candidaţii de la alegerile locale. Nu se va hotărî niciun candidat de preşedinte de consiliu judeţean, de primar general, de primar de reşedinţă de judeţ, fiindcă ăsta este atributul Consiliului Politic Naţional, decât după alegerile europarlamentare, cum e şi normal”, a completat Ciolacu. (News.ro)

Citește și:

Scandalul azilelor groazei

În scandalul azilelor groazei din Voluntari și Afumați au avut loc două demisii la vârful statului - au plecat ministrul Muncii, Marius Budăi, și ministrul Familiei, Gabriela Firea.

Gabriela Firea a demisionat în 14 iulie, la zece zile de la perchezițiile făcute de anchetatori la azilele groazei și în urma numeroaselor dezvăluiri privind legăturile Gabrielei Firea cu Ștefan Godei, patronul a două dintre căminele de bătrâni.

Centrul de Investigații Media și Buletin de București, cele două publicații de la care a pornit ancheta DIICOT vizând cele trei azile ale groazei, au dezvăluit legăturile Gabrielei Firea cu oameni implicați în schema abuzurilor din azile.

Ștefan Godei, patronul Asociației „Sfântul Gabriel cel Viteaz”, care deține două dintre azilele groazei, a fost angajat în Primăria Capitalei în 2016, de la debutul mandatului Gabrielei Firea la PMB, și a lucrat acolo timp de aproape cinci ani.

Asociația condusă de Ștefan Godei a avut-o în conducere, la înființare, și pe Ligia Gheorghe, consiliera și prietena Gabrielei Firea.

În urma anchetei declanșate de DIICOT în scandalul azilelor groazei, Ștefan Godei a fost arestat preventiv. Conform referatului DIICOT cu propunerea de arestare, Godei, omul care controla asociația „Sfântul Gabriel cel Viteaz” vizată de anchetă, a câștigat 3,7 milioane de lei din azilele groazei, unde bătrânii și oamenii cu dizabilități au fost bătuți, lăsați flămânzi, cu bube care au făcut viermi, într-o mizerie inimaginabilă.